Nolly en Jos Adriaans gelukkig op de Koepel

 

Nolly en Jos.
Nadat het woonhuis er was afgebrand, werd door grootvader Marinus in 1937 op Cobbeek 23 een nieuw huis gebouwd. In 1940 kwamen vader Toon en moeder Marie (uit Waalre afkomstig) er wonen. Nadat in 1942 de stallen waren vernieuwd, konden ze met boeren beginnen. Maar niet alleen dat, want ze kregen uiteindelijk acht zonen, met Jos als de derde jongste, en één dochter. Bij toeval vond Jos zijn geboorte plaats in Eindhoven in het ziekenhuis, waar zijn moeder om een andere reden lag, maar verder groeide hij op de Cobbeek 23.

Jos trouwde met Nolly uit Veldhoven, dochter van Jan Donkers en Nel.
Ze kregen drie kinderen, in volgorde: Raymond, Désiréé en Aschwin. Die gingen naar school in Oers.
Aanvankelijk woonde het nieuwe gezin op de boerderij waar Nolly veel hielp, later was het te druk met de kinderen.

 

Goeie contacten lonen

Jos werd van beroep elektricien. Eerst bij Electro Technisch Bureau Nolten, daarna bij Eikemans en Ben van Lith. Dat hij bij verschillende werkgevers en voor diverse projectontwikkelaars werkte, zou hem nog eens goed van pas komen. Namelijk toen Jos zojuist zijn boerderij had verkocht en driftig op zoek was naar een nieuwe woning. Hij was in die tijd werkzaam in Waalre voor Projectontwikkelaar Muyderman (Ballast Nedam) en Jan Vorstenbosch en liet niet na om, waar dat maar kon, bekend te maken dat ie naarstig op zoek was naar een nieuw huis, omdat zijn oude verkocht was. In deze omgeving van aannemers en projectontwikkelaars is dat natuurlijk koren op de molen. Zo kreeg hij onder andere te horen dat er in Zeelst (oude Akkereind) vele mooie woningen gebouwd werden. Met goeie contacten als de elektricien die bij iedereen binnenkomt, kom je een heel eind, dat bleek. Het werd Zeelst, de Koepel. En daar wonen ze nou al ruim twintig jaar tot volle tevredenheid.

Driebanden

Biljarten is altijd een grote hobby van Jos geweest. In een kamer boven is daartoe zelfs een echte biljartruimte door hem ingericht. Maar evenmin was hij vies van een functie achter de groene tafel: veertig jaar had hij namelijk zitting in het districtsbestuur van De Kempische Biljartbond. Als secretaris, maar grotendeels als voorzitter.

In deze tijd tenslotte, waarin iedereen er veelvuldig op uit lijkt te trekken voor een vakantie, is dat voor Nolly en Jos geen hot item meer. Ze hebben de hele wereld al zowat afgereisd. Het is eigenlijk wel genoeg geweest, lekker thuis is ook prima.