Informatiemiddag Bibliotheek en Heemkundekamer

Datum:    Woensdag 24 januari 2024
Tijd:   14.00 – 16.00 uur
Plaats:   Bibilotheek Veldhoven
Aanmelden:   Via onderstaand inschrijfformulier

 

In 2023 bestaat de Bibliotheek Veldhoven 60 jaar. In die tijd zijn de wereld en de bibliotheek zelf uiteraard enorm veranderd, maar de missie van de bibliotheek is altijd hetzelfde gebleven: mensen helpen om een leven lang te leren en mee te blijven doen in de samenleving. Daarom is de bibliotheek steeds meer een plek geworden waar je voor heel veel vragen terecht kunt en andere Veldhovenaren je op weg helpen.

De meest gestelde vragen gaan over de digitalisering van de samenleving. Die ontwikkeling biedt kansen en maakt sommige dingen makkelijk(er), maar gaat voor veel mensen erg snel. Gelukkig ben je altijd welkom in de bibliotheek als je het lastig vindt om online zaken te regelen met de overheid, je huisarts of het ziekenhuis. De hulp die je dan krijgt is gratis. Wil je graag beter leren omgaan met je computer, je smartphone of het internet? In de bibliotheek kun je allerlei workshops en trainingen volgen, waarmee je digitaal handig wordt. Ook die activiteiten zijn meestal gratis!

Op de informatiemiddag in de bibliotheek vertellen Imke Duijf en Rob Smetsers je alles over deze diensten en meer, zoals de bibliotheek-aan-huis, computerhulp-aan-huis en activiteiten over (positieve) gezondheid. De entree voor de bijeenkomst is gratis. Het kopje koffie met iets lekkers erbij ook. Aanmelden kan via het antwoordstrookje achter in de Rustverstoorder of via de website van de KBO.

Na het bezoek aan de bibliotheek gaan we door naar de heemkamer van Erfgoedhuis Veldhoven. Hier krijgt u uitleg over de heemkunde kring van Veldhoven. Bijvoorbeeld hoe de boeken en ander archiefmateriaal te vinden zijn en welke selectie hierop gedaan wordt. Tiny Leijten, de secretaris van de vereniging, vertelt welke projecten er lopen en over de digitale opslag.

Leo Loijen en Mieke van Lisdonk