Molens in de wind

Als KBO-lid Zeelst stel mezelf aan jullie voor; ik ben Frans van der Heijden, 80+er, een geboren en getogen Veldhovenaar.

Ondertussen woon ik 20 jaar op de Ark en als je in de buurt bent, van de High Chaparrel, zie je molentjes draaien in de wind.
Dat is één van mijn hobby’s. Tijdens het fietsen zag ik met regelmaat zo’n wind-molentje en bedacht ik dat het leuk zou zijn om deze zelf te maken.

Met de modelbouwtekeningen van de KarweiPost uit Veenendaal kon ik snel van start en staat de teller al op 27 windmolentjes.

 

Maar ik heb nog meer hobby’s, ik hou ook van tuinieren. Op de volkstuin de Vooraad ben ik, in de maanden april tot en met oktober, regelmatig te vinden. Spaaien, schoefelen, zaaien en oogsten van groente en fruit is een echte liefhebberij. Altijd verse groente in de pan en in de vriezer. En van het fruit maak ik mijn eigen jam. Hier vertoef ik dan heel wat uurtjes.

 

 

 

Als het dan winterdag is en de tuin staat er winterklaar voor dan houd ik mij bezig met modelbouwtrein. Mijn eerste trein kreeg ik “bij ons thuis” in 1964. Het echte modelbouwen begon in de Jegerstraat, daarna lag het even stil. Op de Ark heb ik deze hobby weer opgepakt en hebben de treinen en huisjes een mooi plekje gekregen en is het al een aardig mooi groot tafereel geworden.

 

Zoo ziede mar op mènne ouw doag vermaak ik mij nog prima.

Houdoe.

Frans van der Heijden.