En dan wordt je gevraagd iets in de Rustverstoorder te schrijven.

Zoals misschien te zien is, is dit tegelijk mijn eerste Rustverstoorder, die ik als nieuw “redactielid” mag samenstellen. Ik heb deze taak van Mieke Hurkx overgenomen.

Ik ben van oorsprong een Drent met Friese ouders. In 1974 ben ik met Dinie getrouwd en zijn in Musselkanaal gaan wonen, waar ik bij Philips Stadskanaal werkte. In 1977 zijn we verhuisd naar Eindhoven en heb daar bij de beeldbuizenfabriek op Strijp R gewerkt. In 1979 ben ik bij Philips weggegaan en in de Sociale Zekerheid gaan werken. Toen met name de WAO door de overheid werd opgeheven, ben ik op zoek gegaan naar ander werk en deed daarna tot mijn pensioen voor verzekeringsmaatschappijen arbeidsongeschiktheidsonderzoeken. Ook begeleidde ik slachtoffers van verkeers- en bedrijfsongevallen en probeerde met hen weer een baan te vinden.

Inmiddels waren we van Eindhoven naar de Heikant en later naar De Stoop in Zeelst verhuisd. We wonen hier nu 23 jaar en dat bevalt ons uitstekend.

Eén van mijn hobby’s is genealogie. Mijn neven en nichten krijgen bij hun huwelijk of wanneer ze gaan samenwonen een boek over hun voorouders. En natuurlijk wil ik dan ook alles weten over de voorouders van de partners van onze twee kinderen. Het gaat er dan niet om wanneer ze geboren of overleden zijn, maar meer om wat ze hebben meegemaakt en in wat voor omstandigheden ze hebben geleefd.

Omdat de partner van mijn dochter voorouders heeft die in Oerle, maar ook in Aalst hebben gewoond, ben ik lid geworden van Waalres Erfgoed. En dan komt er weer meer bij. Zo heb ik samen met iemand die bij Simplex, de fabriek van de puzzels met een knopje, heeft gewerkt, een boek over die fabriek in Aalst geschreven. Bij de presentatie hiervan stond een foto in het ED, en ja dan weet Mieke van Lisdonk je wel te vinden. Dus zo schrijf ik nu dit artikel als lid van KBO-Zeelst.

Verder ben ik een groot bewonderaar van Marc Chagall. Ik probeer samen met Dinie zoveel mogelijk tentoonstellingen van hem in Europa te bezoeken. Zo zijn we o.a. in Hamburg, Geneve en Frankfurt geweest en hebben de kerk te Mainz bezocht. Zijn grote museum staat in Nice en dat proberen we toch ieder jaar tijdens onze vakantie in Zuid-Frankrijk te bezoeken. Want een jaar zonder een vakantie in Zuid-Frankrijk kan niet. We gaan dan naar een camping vlak bij Chagalls voormalig huis in St-Paul-de-Vence, schuin tegenover het huis waar Willem Duys woonde.

Meestal maak ik een boekje voor mezelf van iets wat ik dan uitgezocht heb, zoals de fabels van Fontaine, tekeningen van Dali, etsen van Chagall en probeer ik voor mezelf Franse boekjes te vertalen. Daarnaast bezit ik enkele originele litho’s van Chagall. Verder mag ik graag tuinieren en klussen.

Kortom ik denk niet dat ik me voorlopig verveel en hoop dat het samenstellen van de Rustverstoorder een leuke bezigheid is, waardoor ik nog meer mensen uit Zeelst leer kennen. Wel vind ik het belangrijk dat dat in een fijne en goede sfeer gebeurt. Maar daar maak ik me geen zorgen over.