ZEELST ONTMOET

Zaterdag 21 mei 2022, van 13 -17 uur

in de tuin van ontmoetingscentrum Sele

(ingang via de St. Severinuslaan, Zeelst)

Toegang: gratis

 

Als Seniorenvereniging organiseren wij activiteiten gericht op ontmoeting. Op deze wijze geven we aandacht aan elkaar en zorgen we voor verbinding. Helaas heeft de coronapandemie ertoe geleid dat veel van deze activiteiten geen doorgang konden vinden. We hebben gemerkt dat mensen dit enorm gemist hebben. Ook nu na 2 jaar is de drempel soms nog hoog, om weer op pad te gaan en elkaar te ontmoeten.

Daarom organiseren we nu ZEELST ONTMOET.
Een laagdrempelige bijeenkomst voor jong en oud in Zeelst. Met als belangrijkste doel, elkaar weer ontmoeten. In een ongedwongen sfeer buiten in de tuin weer eens bijkletsen, samen iets drinken en genieten van muziek en dans.

PROGRAMMA

 • Elkaar ontmoeten
 • Optredens
 • Informatiemarkt
 • Films


ELKAAR ONTMOETEN

Doelstelling van deze middag is elkaar weer ontmoeten. Daarvoor bieden we een gezellige locatie in de tuin van ontmoetingscentrum Sele. Oktober biedt gratis koffie en thee aan en onze seniorenvereniging zal voor een hapje zorgen. Verdere consumpties kunt U tegen gereduceerde prijsjes krijgen.

Voor de muzikale omlijsting van de middag zorgen orkest Blue Monday en muzikant Edwin van Zuiden.


INFORMATIE MARKT

Tijdens deze middag is er een informatiemarkt, met de volgende standhouders:

 • Seniorenvereniging KBO-Zeelst
 • Onze Lieve Vrouwe Gilde
 • Handboogvereniging VZOD
 • Zonnebloem Zeelst
 • Nieuwe Levenskracht
 • Seniorenraad Veldhoven
 • Oktober-Wooninc
 • IVN VEV
 • Erfgoedhuis Veldhoven

Zoals u ziet bieden we u een gevarieerd programma. Mogelijk ontstaan er nog spontane demonstraties of optredens op de middag zelf.

We hopen u tijdens deze middag te mogen ontmoeten. Tot ziens!

 

Meer informatie over de standhouders:

 

Het Onze Lieve Vrouwe Gilde tot Zeelst en Meerveldhoven zoals het gilde voluit heet is volgens overlevering opgericht in het jaar 1269. In deze 13e eeuw begeleide het gilde de pelgrims naar Meerveldhoven. Met bijna 70 leden is het Onze Lieve Vrouwe Gilde Zeelst het grootste en oudste gilde van Veldhoven.
Met tamboers, vendeliers, bazuinblazers en kruisboogschutters wordt jaarlijks deelgenomen aan gildedagen en kruisboogwedstrijden, zoals de wedstrijd om het Veldhovense wisselschild.
Op de woensdagavonden heeft het gilde haar verenigingsavond op het gildeterrein aan de Blaarthemseweg in Zeelst.  In de wintermaanden wordt in het gildegebouw onder andere gekaart (katten) maar vooral gebuurt en een biertje gedronken. In de zomermaanden is op deze woensdagavonden een jeu de boules competitie en kruisboog- en geweer competities. www.onzelievevrouwegildezeelst.nl

 

VZOD Zeelst is één van de grootste handboogverenigingen van Nederland. Bij VZOD worden verschillende vormen van handboogschieten bedreven, waaronder recurve, compound en traditioneel boogschieten. Nieuwe leden zijn welkom en krijgen deskundige begeleiding van ervaren trainers. Zowel voor volwassenen als voor jongeren is handboogschieten niet alleen een leuk tijdverdrijf, maar ook een serieuze sport. VZOD draait zowel nationaal als internationaal mee op topniveau. De vereniging beschikt over een eigen accommodatie aan de Blaarthemseweg in Zeelst. VZOD biedt hier ook handboog workshops aan. Leuk voor een bedrijfs- of verenigingsuitje. Meer weten: https://www.vzod-zeelst.nl/

 

De zonnebloem Zeelst is er voor de oudere eenzame zieke medemens. Iedere maand verzorgen wij een activiteit in de vorm van een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje soms met muziek . Ook gaan wij onze gasten eens per maand bezoeken. In de twee jaar van Corona tijd hebben onze gasten iedere maand een tasje met iedere keer een andere lekkere inhoud gekregen. Ook organiseren  we 1of 2 keer per jaar een uitstapje.

 

De Seniorenraad Veldhoven is een spreekbuis voor alle senioren in Veldhoven.
Wij zijn een onafhankelijke raad van vrijwilligers met veel ervaring in het maatschappelijke veld. Een van onze kernthema’s is invloed van senioren op het gemeentelijk beleid.
Wij adviseren de gemeente en maatschappelijke organisaties namens senioren.
Op het gebied van wonen, zorg en welzijn laten we ons bijstaan door externe deskundigen.
Leden van ouderenverenigingen PVGE, KBO en het Seniorenpanel behoren tot onze achterban.
Samen maken we ons sterk voor de belangen van alle senioren in Veldhoven.

 

De afdeling is ontstaan door samenvoeging van IVN Veldhoven-Vessem en IVN Eindhoven in 2013 en heeft ca. 320 leden. Ons doel is om met onze activiteiten belangstelling te wekken voor natuur en milieu. Bovendien willen we de kennis bij het publiek hierover vergroten. Met diverse activiteiten zorgen wij voor bescherming en ontwikkeling van de natuur in ons werkgebied.

Website :   https://www.ivn.nl/vev

 

OPTREDENS

 • Blue Monday Orchestra

Om 14.00 en 16.00 uur zal het orkest Blue Monday een optreden verzorgen.

Met blaas- en slagwerkinstrumenten zullen zij voor een spetterende show zorgen.

Het Blue Monday Orchestra biedt spelers van blaas- en slagwerkinstrumenten wekelijks op maandagochtend de mogelijkheid muziek te maken op een ontspannen manier. Het orkest telt momenteel 27 muzikanten en repeteert onder leiding van dirigent Stef Bazelmans in de Rabo-zaal van de muziekschool in Veldhoven. De muziekkeuze is een mix van populaire muziek en standaardrepertoire o.a. uit de traditie van de harmonie- en fanfarewereld. Niet onbelangrijk is de pauze waarin onder het genot van een kopje koffie of thee wekelijks gezellig even kan worden bij gekletst. Meer informatie, klik hier: Blue Monday

 

             Kom luisteren en misschien wordt u ook enthousiast om hieraan mee te gaan doen.

 • Dédé dance

Om 15.00 uur treden de dansers van Dédé dance op.

Dansen draait om plezier maken. De DéDé Dance Danceballet-formule voelt dat perfect aan. Talentvolle docenten leren je een unieke manier van bewegen. Werk aan je conditie en lenigheid in het eerste gedeelte. Leer daarna een choreografie en dans het tweede halfuur op de allerleukste muziek. DéDé Danceballet is er voor iedereen vanaf 1,5 jaar! Dus vraag nu een gratis proefles aan!

Meer informatie: https://www.dededance.nl/

 

FILMS

In de grote zaal van ontmoetingscentrum Sele zal het Erfgoedhuis Veldhoven oude films vertonen.

Heemkundevereniging ‘Zeelst Schrijft Geschiedenis’ is natuurlijk bekend onder de Zeelstenaren. Sinds vorig jaar maken ze deel uit van het Erfgoedhuis Veldhoven. Een enthousiaste club mensen, die het Veldhovens Erfgoed wil bewaken en bewaren. Er worden diverse projecten door deze vrijwilligers opgepakt en ze zijn op zoek naar mensen die mee willen helpen. Interesse? Kom eens met ze praten of bezoek de website: https://www.erfgoedhuisveldhoven.nl/